среда, 17. мај 2017.

Oakley sunčane naočare

Oakley je filijala italijanske grupe Luxottica. Vlasnik i osnivač Oakley-a Jim Jannard sa radom je počeo 1975. godine u Kaliforniji u svojoj garaži. Danas je jedan od vodećih proizvođača sportske opreme, ali najprepoznatljivije su njegove naočare.

Oakley sunčane naočare
Oakley sunčane naočare
  Oakley naočare se razvijaju u high-tech laboratorijima posle čega ih vrhunski sportisti testiraju u najtežim uslovima. One su postale sinonim za inovaciju, dizajn i tehnologiju. Vrhunska tehnologija i materijali visokih performansi, omogućuju Oakley-u izradu naočara s optičkom korekcijom indeksa loma, jasnoće i prizmatične jakosti. Oakley sočiva imaju veliki broj slojeva zaštite, od kojih su neki patentirani - HDO, koji sprečava zamućenje slike u uglovima sočiva, što je sportistima od velikog značaja. High Definition Optics (HDO) je skup više patentirane tehnologije koje omogućuju Oakley naočarima da ispuni ili premaši standarde testiranja američkog Nacionalnog instituta za standarde za optičku jasnoću, vizuelnu vernost i otpornost na udarce.

Postupak kojim se izrađuju sočiva je HidrophobicT koji ih čine otpornim na znoj, vodu i prašinu. I zbog toga njihovo čišćenje je izrazito jednostavno. Oakley sočiva imaju fotosenzitivna svojstva, automatski se zatamnjuju zavisno od jačine svetlosti. Oakley naočare pružaju nenadmašivu zaštitu od brzine i težine udarca. Poboljšanjem bezbednosti, udobnosti i efikasnosti, Oakley polarizovane sočiva filtriraju 99% reflektujući odsjaj, bez izmaglice i optičke distorzije.

Sočiva od Plutonite materijala filtriraju UVA, UVB, UVC i štetno plavo svetlo do 400 nm.Three-Point Fit dizajn okvira omogućava udobno i sigurno nošenje.Oakley okvir ne opterećuje uši i dodiruje samo nos i deo iza slepoočnice čime se uklanja neudobnost da padnu naočare tokom znojenja.

Prizm je revolucija u razvoju boje sočiva izgrađena na decenijama nauke. Prizm sočiva pružaju neviđenu kontrolu propustljivosti svetla što rezultira u bojama, precizno podešene kako bi se povećala kontrast i poboljšala vidljivost.

Nova kolekcija marke Oakley donosi super napredne modele koji su inspirisani nasleđem marke i njegovim korenima. Svojim izgledom vraćaju u dane kada je