петак, 11. децембар 2015.

Da li visoko brendirane naočare vrede toliko?



Da li visoko brendirane naočare vrede toliko?
Da li visoko brendirane naočare vrede toliko?
    Ja ne mislim da visoko brendirane naočare vrede toliko. U stvari, ja obično kupujem prilično jeftine sunčane naočare, zato što, iz mog iskustva sa naočarima, na njih se lako može sesti, lako mogu da spadnu sa glave ili da se polome na neki drugi način pre kraja leta. Barem kada se ovo dogodi meni je žao samo za 1000 dinara umesto za 10.000 dinara ili više. 

Razmotrite sledeće:
·         Dizajnirane naočare mogu da koštaju i do 25.000 dinara. Čak iako čuvate jedan par pet godina, to je ipak 5.000 dinara godišnje. Razmislite šta biste mogli da uradite sa tim novcem!
·         Većina visoko brendirane naočare sunčanih naočara se prizvode od strane istog proizvođača. Luxottica, italijanska kompanija, je zadužena za kreiranje naočara svih vaših omiljenih dizajnera, uključujući Barberi, Bulgari, Dolče & Gabana, Šanel, Dona Karan, Polo Ralf Loren, Rej-Ban, Miu Miu i Stela Makartni.
·         Iako dizajnerski brendovi prave svoje proizvode da budu izdržljiviji, opet su one podložne ogrebotinama i lomljenju, baš kao i druge naočare za sunce.
·         Najvažniji razlog za nošenje naočara je zaštita od štetnih UV sunčevih zraka. Jeftine sunčane naočare obezbeđuju 100 procentnu zaštitu baš kao i skupe dizajnirane naočare. 

Sa dolazećom letnjom sezonom 2016. svi nagomilavaju sve svoje letnje potrepštine. Kupaći kostimi, kreme za sunčanje, šeširi za sunce i sunčane naočare su za mnoge na vrhu liste. I dok su sunčane naočare nepobitno neophodne, mnogi ljudi ih smatraju luksuzom koji mora da se ima. Da, one pomažu kod blokade štetnih UV zraka i štite oči od preranog starenja i katarakte. Ali potrošiti više od 8000 dinara za par sunčanih naočara za neke je malo previše.

Koliko najviše plaćate za sunčane naočare?